Konya'da düşen uçağın pilotu kim? Yüzbaşı Burak Genççelebi kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Konya'da Türk Yıldızlarına ait 1xNF-5 tipi eğitim uçağı Karatay ilçesinde düşerken bir pilotumuzun şehit olduğu ve o şehidimizin adının Burak Genççelebi olduğu ifade edildi. Bu kapsamda Konya'da düşen uçağın pilotu kim? Yüzbaşı Burak Genççelebi kimdir? Kaç yaşında? Nereli? sorularının yanıtı merak konusu oldu.

Konya'da yürekli yakan olay yaşandı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada," Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

KONYA'DA DÜŞEN UÇAĞIN PİLOTU KİM?

Sabah Gazetesinden Tolga Yanık'ın haberine göre ise 1xNF-5 tipi uçağın pilotu Burak Genççelebi şehit düştü.

Konya Valisi  Vahdettin Özkan yaptığı açıklamada bir pilotumuzun şehit olduğunu doğruladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da,"  Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur." ifadelerine yer verildi. 

YÜZBAŞI PİLOT BURAK GENÇÇELEBİ KİMDİR? KAÇ YAŞINDA? NERELİ?

CNN Türk muhabiri Fulya Öztürk, şehit pilotumuz hakkında bilgi verdi. Öztürk, şehit pilotun uçağın içinde tek olduğunun bilgisini verdi. Öztürk şehit Burak Genççelebi'nin 35 -36 yaşlarında, yüzbaşı rütbesinde gösteri pilotu olduğunu kaydetti. Öztürk şehit pilotumuzun İzmir Çiğli'den geldiğini ve bir yıldır Konya'da bulunduğunu söyledi.

Fulya Öztürk, pilotumuzun 2007'den beri uçuş yaptığının bilgisini de verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da yaptığı açıklamada şehit pilotumuzun yüzbaşı rütbesinde olduğunu belirterek, baş sağlığı diledi.

Fulya Öztürk, canlı yayında şehit pilotumuza ilişkin edindiği yeni bilgileri aktararak, dünya tatlısı bir insan olduğunu  ifade ederek öğretmen pilot olduğunu kaydetti. Genççelebi'nin gösteri pilotu olarak Türk Yıldızlarına katıldığını söyledi. 

Fulya Öztürk, Yüzbaşı Burak Genççelebi'nin profesyonel bir pilot olduğuna dair bilgiler geldiğini CNN Türk canlı yayınında anlattı.

Ayrıca Burak Genççelebi'nin Türk Yıldızları'nın ikinci şehidi olduğu, ilk şehidin de bu uçağın 2012'de yaşadığı kaza sonucu şehit düştüğü ifade edildi.

İHA'da yer alan habere göre evli ve 2 çocuk babası şehit Yüzbaşı Gençcelep’in İzmir Çiğli’den 1 yıl önce Konya’ya tayini çıktığı ve 19 Mayıs’ta Samsun’daki gösteri uçuşunda görev yapacağı öğrenildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri