Köfte harçlı biber kapama nasıl yapılır? | Köfte harçlı biber kapama tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Köfte harçlı biber kapama' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Köfte harçlı biber kapama ise merak konusu oldu. Köfte harçlı biber kapama nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Köfte harçlı biber kapama tarifi...

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Köfte harçlı biber kapama' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Köfte harçlı biber kapama ise merak konusu oldu. Köfte harçlı biber kapama nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Köfte harçlı biber kapama tarifi...

Köfte harçlı biber kapama malzemeleri neler?

4 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet haşlanmış patates
6-7 dal dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Köfte İçin: 1/2 kg kıyma
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
3 diş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Domates Sos İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber

Köfte harçlı biber kapama nasıl yapılır?

Köfte için tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın.

İyice yoğurup, üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.

2 Haşlanıp kabukları temizlenmiş patatesleri ezin.

Üzerine kıyılmış dereotu, pul biber, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

3 Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını temizleyip, boylamasına ortadan ikiye kesin ve çekirdek yataklarını temizleyin.

Ortalarına patatesli karışımı yerleştirin.

Daha sonra köfte harcını 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı iki parça streç filmin arasına koyun ve merdane yardımıyla biberlerin iki katı genişliğinde açın. Biberlerin üzerini köfte harcı ile kapatın

Daha sonra pişirme kağıdı ile iki ucu açık kalacak ve çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapın.

Fırın kabına yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. 4 Domates sos için tereyağını tavaya alıp eritin.

Rendelenmiş domates, salça, tuz ve karabiber ilave edip kıvam alana dek yaklaşık 5 dakika pişirin. Yemeğin yanında veya üzerine gezdirerek servis yapın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri