Kobe Bryant'ın ailesinden helikopter şirketine ihmal davası!

Basketbolun dev isimlerinden Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın 26 Ocak'taki ani ölümü herkesi derinden yaralamıştı. Yaşanan helikopter kazasına yönelik ise Bryant'ın eşinden helikopter şirketine ihmal davası kararı geldi.

Helikopter kazası sonucu Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın ölümüne dair, Bryant'ın eşi Vanessa Laine Bryant, helikopter şirketine ihmal davası açacak.

Basketbolun efsanevi ismi Kobe Bryant (41) ile 13 yaşındaki kızı Gianna, Los Angeles’ın Calabasas bölgesinde geçirdikleri bir helikopter kazası sonucunda yanlarındaki yedi kişiyle birlikte hayatlarını kaybetmişlerdi.

KAZA NEDENİ HAVA KOŞULLARI GÖSTERİLMİŞTİ

Kazanın nedeni olarak hava şartları görülürken polis sözcüsü yapığı açıklamada kalın sis tabakasının havayı kapladığı koşullarda yapılan uçuş, kaza nedeni olarak doğrulanmıştı.

Ancak ortaya çıkan yeni bir bilgi, kazanın pilotaj hatası da olabilme ihtimalini gündeme getirdi. Uçağın pilotu Ara Zobayan'ın 2015 yılında hava şartlarından kaynaklı bir ihlale neden olduğu öğrenildi. Raporların ardından Kobe Bryant'ın eşi Vanessa Laine Bryant, helikopter şirketine dava açtı.

AP Sports'un haberine göre; Kazada hayatını kaybeden pilotun ihmalkar ve dikkatsiz olduğunu söyledi.

Öte yandan Kobe Bryant için 20 yıl formasını giydiği Los Angeles Lakers'ın ve Los Angeles Clippers'ın maçlarını oynadığı Staples Arena'da bir anma töreni düzenlendi.

Binlerce basketbolseverin katıldığı törende Kobe Bryant'ın arkadaşı Beyoncé de sahne aldı ve efsanevi basketbolcunun en sevdiği şarkılarından XO'yu onun için söyledi.

Vanessa Bryant törende Kobe Bryant için "Benimdi. Her şeyimdi", Gianna Bryant için ise "inanılmaz tatlı ve nazih bir ruha sahipti" dedi.

Törene Michael Jordan, Magic Johnson ve Bryant'ın eski takım arkadaşlarından Shaquille O'Neal gibi unutulmaz basketbolcular da katıldı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Spor Haberleri