Kına elden nasıl çıkar? Kınayı elden çıkarma yöntemleri neler?

Ele kına yakıldığında ilk günler canlı ve güzel bir görüntü oluşturur. Ancak zamanla bu görüntü solar. Peki bu aşamada Kına elden nasıl çıkar? Kınayı elden çıkarma yöntemleri neler? İşte, tüm detaylar...

Kına İlk yakındığı zaman çok güzel bir görüntü sergileyen kınanın bir kaç gün sonra şekli bozulur ve kötü görünmeye başlar. Peki, bu aşamada Kına elden nasıl çıkar? Kınayı elden çıkarma yöntemleri neler? İşte, tüm detaylar...

Eğer elinize yakılan kınanın bir an önce elinizden çıkmasını istiyorsanız vereceğimiz bu yöntemi uygulayarak kınadan kurtulabilirsiniz.

Kına elden nasıl çıkarılır? İşte yöntemi:

- İlk olarak limon ve karbonatı eşit miktarda bir kaba koyarak karıştırın.

- Yaptığınız bu karışımı kınalı olan bölgeye sürün ve hafif hafif ovalayın.

- Daha sonra elinizi ılık su ile durulayın.

Bir diğer yöntem ise; zeytinyağını avucunuzun içerisine koyun ve iyice ovuşturun. 5-10 dk bekledikten sonra ılık su ya da sabunla ellerinizi durulayın.

Bu yöntemler sayesinde kınanın kolaylıkla elinizden çıktığını göreceksiniz.

​​​​​​​

KINA NEDİR?

Kına, Arabistan’da yetişen kına ağacının yapraklarının kurutulması ile elde edilen bir tozdur. Eski çağlardan itibaren kadınların süs amaçlı kullandığı bu toz, ülkemizde de yeni evlenen kızların kına gecelerinin teması haline gelmiştir. Boyadığı dokuya kızıl bir renk veren kına tozu. Ticaret de başlıca esmer ve yeşil kına olmak üzere iki tipte bulunur. Yeşil kına gerçekte saf kına değil, başka bir boya ile renklendirilmiş bir üründür.

Turuncuya çalan kırmızımsı hoş bir renge sahip olan kına, saç ve cilt bakımlarında da oldukça faydalıdır. Kına; toz halinde iken su ile karıştırılarak elde edilen bir karışımdır. Yenilerek tüketilmez, bu sebeple de faydaları daha çok saç, cilt ve tırnak bakımları için fazladır. Kına günümüzde ne kadar süs aracı olarak kullanılsa da tıbbi amaçlı olarak da farklı medeniyetlerde kullanılmıştır. Kına, cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmış, ciltte meydana gelen dökülmeleri önlemiştir. Kına yara üzerine veya diken batan yere sürülürse yara üzerindeki rutubeti kurutur ve iyileşmeyi kolaylaştırır.

​​​​​​​

KINA NEDEN YAKILIR?

Evlenecek çiftlerin ellerine kına yakması eski Anadolu geleneklerindendir. Eskiler kınanın eşleri birbirine sevgili yapmak, bir ömür boyu aşklarının devamını sağlamak amacı ile yapıldığını söyler. Ayrıca kınanın evlenecek çiftleri nazardan ve kötülüklerden koruyacağına inanılır. Hem gelin hem de misafirlerin ellerine yakılarak, evliliğin bir anlamda kutlanıp kutsanması sağlanıyor.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Hayat ve Yaşam Haberleri