Sebze ve meyvelerde çürümesini ve uzun süre sağlam kalmasını sağlamak amacıyla çeşitli kimyasal maddeler kullanılıyor.
Kimyasal işlem uygulanmış sebzeler nasıl anlaşılır?
Bazı sebze ve meyveler hem mevsimi dışında yetiştirilmek için hem de çürüme süresini uzatmak için çeşitli kimyasal maddelere maruz bırakılıyor. İnsan sağlığına oldukça zararlı olan bu durum nasıl anlaşılır detaylarıyla haberimizde yer alıyor.
Aynı zamanda birçok sebze yaz ürün olmasına rağmen kışında tezgahlar da yer alabiliyor. Buna neden olan kimyasal maddeler bazı sebzeler de çeşitli şekillerde ayırt ediliyor.
Kış mevsiminde kullanılan balkabağında, yetiştirilirken çeşitli kimyasalalar kullanılabiliyor. Eğer kabağın dışı pürüzsüzse bu ilaca maruz kalmadığının göstergesidir.
Fakat üstünde life benzer yamuk çizgileri ya da kara benekleri varsa bal kabağı ilaca maruz kalmış olabilir.
Patateste küçük yumruların çok fazla olması, içerisinde kararmalar meydana gelmesi çok fazla ilaca maruz kaldığını işaret ediyor olabilir.
Domates yazın tüketilmesi gereken sebzeler arasında yer alır. Kışın tüketilen domatesler sağlığınız açısından risk oluşturabilir.
Eğer domatesin kabuğunun çok yapay göründüğünü düşünüyor ve çıplak gözle beyaz çizgilerin farkına varabiliyorsanız, bu gıda nitrik asit içeriyordur.
Salatalık da domates gibi yazın tüketilir. Mevsimi dışında tüketildiğinde çok da faydasını almanız mümkün değildir.
Mevsiminde tüketilmeyen ve içerisinde çekirdek bulunmayan yumuşak salatalar sağlık açısından risk oluşturabilir.