Kılavuz Gemisi ne demek, TDK'ya göre Kılavuz Gemisi kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Günlük hayatımızda duyduğumuz kelimelerin manasını merak ederiz. Kılavuz Gemisi duyduğumuz bu kelimelerdendir. Kılavuz Gemisi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Kılavuz Gemisi kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi hazırladık.

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Kılavuz Gemisi ne demek? Kılavuz Gemisi TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi kılavuz gemisi kelimesi. Peki kılavuz gemisi ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre kılavuz gemisi nedir, kılavuz gemisi kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

KILAVUZ GEMİSİ NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Kılavuz gemisi kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre kılavuz gemisi kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Boğaz vb. geçişi tehlikeli yerlerden büyük gemilerin kolaylıkla geçişini sağlamak için yol gösteren gemi, kılavuz

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri