Tüketilen kolajen amino asit etkisi yaparak vücudun belli bölgelerine yayılım gösterir. Glisin, lisin, prolin, lösin, hidroksiprolin ve hidroksilisin, kolajen üretimi için gerekli amino asitlerden bazılarıdır. Bu takviyeyi almak için en önemli besin ettir. Kırmızı et tüketmeyi sevmeyenler için tavuk eti de iyi bir kolajendir. Tavuk boynu ve kıkırdak son derece iyi kaynaklar olmakla birlikte çorba veya su haline getirilip yemeklerde kullanılabilir.
Kendini iyileştirmek isteyenler için doğal kolajen etkisi yaratacak besinler
Son zamanlarda sıklıkla tüketilen, cilde, kemiklere, kaslara iyi geldiği düşünülen kolajen, toz veya hap şeklinde tüketiliyor. Bu takviyeleri doğan yollarla almak da mümkün. İşte herhangi doğal yollarla kolajen etkisi yapacak besinler..
Kemik suyu, sığır eti, tavuk eti gibi ürünlerin bağ ve dokularını kaynatarak yapılabilir. Bu ürünleri yavaş bir şekilde pişirerek kolajen etkisi artırılabilir.
C vitamini açısından oldukça zengin olan turunçgillerde kolajen takviyesi için iyi bir etki yaratabilir. Greyfurt, mandalina, portakal gibi ürünlerin besin değerinin yüksek olması kolajen etkisinde büyük rol oynar.
Çinko ve bakır alımını artırmak da kolajen alımı yapar. Kuruyemiş ve tohumlarda fazlasıyla bulunan çinko ve bakır, kabak çekirdeği, badem, kaju, susam tohumu gibi besinlerin alımında iyi bir takviye yapacaktır.
C vitamini, bakır, çinko bakımından yüksek fayda sağlayan bir diğer ürün de yeşil sebzelerdir. Ispanak, lahana gibi yeşil yapraklı sebzeleri sıkça tüketmek yüksek kolajen etkisi yapacaktır.
Kolajenin doğal olarak bulunduğu bir diğer besin yumurtadır. Yumurtanın beyazında yüksek miktarda bulunur. Araştırmalar yumurtanın beyazında bulunan maddelerde bağ dokuları oluşturmaya, yaraları iyileştirmeye, kas kütlesini artırmaya ve ağrı veya sertliği azaltmaya yardımcı olabilecek amino asitlerin olabileceğini söylüyor.