Kavurmalı Köy Ekmeği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kavurmalı Köy Ekmeği Nasıl Yapılır?

Kavurmalı Köy Ekmeği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kavurmalı Köy Ekmeği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kavurmalı Köy Ekmeği nasıl hazırlanır, Kavurmalı Köy Ekmeği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Kavurmalı Köy Ekmeği için Malzemeler:


4  bardak un 1  bardak kepekli un 2  kaşık keten tohumu 1 p.yaşmaya 1 tatlı k.tuz 1 çorba k.toz şeker aldığı kadar ılık su İç harcı için: 250 gr.kavurma 2  adet soğan 2  adet çorba k.biber salçası 1 tutam taze kekik tuz,karabiber üzeri için: yoğurt sıvıyağ


Kavurmalı Köy Ekmeği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Unu eleyerek karıştırma kabına alın; üzerine keten tohumu tuz ve şeker ekleyerek harmanlayın. Ortasını açın içine mayayı koyun. Az miktar da su ilavesi yapın ve mayayı eritin. Su ile mayayı erittikten sonra ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. Hamur kıvama gelince ılık bir bez örtüp 30dk dinlendirin. Diğer tarafta iç harcı için soğanları ince kıyın. Soğanlar az sıvıyağda kavrulurken kavurmayı da doğradıktan sonra rengi dönmüş olan soğanın içine ilave edin. İçine salçasını karıştırın ve bir süre daha kavurmaya devam edin. İç harç ve hamur hazır olunca; hamuru un serptiğiniz zemine yayın, elinizde tatlı tabağı büyüklüğünde açın. İçine iç harç koyarak kapatın. Yuvarladıktan sonra yağlanmış tepsiye alarak üzerine sıvıyağ ile karıştırılmış yoğurt sürün, 180 derecede pişirin.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri