Katmer Tatlısı nasıl yapılır? | Gelinim Mutfakta Katmer Tatlısı tarifi

Kanal D'nin ilgiyle izlenen Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Katmer Tatlısı yapacak. Peki Katmer Tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Detaylar haberimizde..

Katmer Tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Katmer Tatlısı yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Katmer Tatlısı tarifi..

KATMER TATLISI NASIL YAPILIR?

  • 1 adet baklavalık yufka
  • 1 avuç çekilmiş antep fıstığı
  • 2-3 yemek kaşığı şeker
  • Tereyağı
  • Kaymak

Katmeri Tarifi Yapılışı

  • Yufkamızı alıyoruz, tam ortasına 25*25 cm lik alanı kaplayacak şekilde tereyağını sürüp (Ben Gaziantep’te memleketten köyden getirtiyorum, daha da güzel oluyor )
  • Üzerine fıstığımızı serpiyoruz.
  • Sonra şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça sade kaymak koyuyoruz.
  • Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlıyoruz.
  • Tereyağı sürdüğümüz teflon geniş bir tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek nar gibi kızartıyoruz.
  • Servis tabağına alıp dilediğimiz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve kaymakta koyup sıcak servis yapıyoruz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri