Katalitik ne demek, TDK'ya göre Katalitik kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Geçmiş olay gelişmelerden esinlenerek adlandırılmış bazı kelimeler vardır. Katalitik karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Katalitik ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Katalitik kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Katalitik ne demek? Katalitik TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi katalitik kelimesi. Peki katalitik ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre katalitik nedir, katalitik kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

KATALİTİK NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Katalitik kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Katalitik kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre katalitik kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Katalizle ilgili, kataliz niteliğinde olan
- Katalitik soba

KATALİTİK KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- katalitik soba

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri