Kashmiri Pulao nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Kashmiri Pulao tarifi

Kanal D'nin ilgiyle izlenen Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler bugün Kashmiri Pulao yapacak. Peki Kashmiri Pulao nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Detaylar haberimizde..

Kashmiri Pulao nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Kashmiri Pulao yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte Kashmiri Pulao tarifi..

MALZEMELER

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil kakule
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı kıyılmış badem
  • Yarım su bardağı kuru üzüm (sarı)
  • Yarım su bardağı kıyılmış antep fıstığı
  • Yarım çay kaşığı toz kakule
  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • Gül suyu
  • Bir tutam safran
  • 2 kahve fincanı süt
  • Tuz

YAPILIŞI

Sıvı yağı tencereye alın. Kızdırdıktan sonra yeşil kakuleleri, karanfili ve dövülmüş sarımsağı ekleyin. Sarımsağın rengi değişmeye başladığında, kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin. 1 dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz miktarda gül suyunu, bir tutam safranı, sütü ve yeterli miktardaki tuzu ekleyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri