Severek tüketilen karpuzun içindeki çatlaklar karpuzun üzerinde büyümeyi hızlandırıcı kimyasallar kullanıldığının göstergesidir.
Karpuzun içindeki büyük tehlike! Sakın böyle yemeyin
Yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuz hem serinletici hem de lezzetli haliyle severek tüketilen karpuzun içinde çatlak varsa yenmemesi gerektiği öneriliyor.
19
29
Karpuzu kesildiğinde içinde kendiliğinden oluşmuş bir çatak, hava boşluğu ve benzeri bir oluşum varsa derhal çöpe atılmalıdır.
39
İçinde bulunan Forchlorfenuron adlı kimyasallar karpuzun büyümesini hızlandırıyor.
49
Kullanılan bu kimyasal sağlığı kötü etkilediği gibi kansere bile yol açabiliyor.
59
ABD Gıda Dairesi'ne göre bu madde insanlar ve hayvanlar için zararlı değil.
69
ABD gibi birçok ülkede kullanımı onaylanan bu maddenin uzmanlar tüketilmemesi konusunda uyarıyor.
79
Gereğinden daha az sulu, rengi parlak olmayan ve tadı yerinde olmayan karpuzlarda da ''forchlorfenuron hormonu'' bulunabiliyor.
89
Karpuzun içindeki çekirdeklerin siyah olması gerekirken, büyüme hormonu kullanılan karpuzlarda çekirdekler ince ve beyazdır.
99