Kalp sağlığı için şifa deposu besinler!

Uzman Doktor Nuri Cömert, kalp sağlığı için şifa deposu besinleri tek tek açıkladı. Cömert, yanlış diyet programları için de bilgi verdi.

Uzman Doktor Nuri Cömert, yanlış yapılan diyet programlarına ve kilo verme konusunda yanlış bilinen birçok konuya değindi. Cömert, bütün olumsuz diyet programlarını bir kenara bırakarak doğru tavsiyelerde de bulundu. Ayrıca Uzman Doktor Nuri Cömert, kalp sağlığınızı korumak için tüketebileceğiniz besinleri de sıraladı. 

Sürekli diyet yapmak yerine aralıklarla uygulanan şok diyetler; vücudun sodyum, potasyum dengesinin bozulmasına neden olarak kalp ritim problemlerine yol açabilir. Uzun süreli aç kalarak metabolizma dengemizin bozulmasına yol açabiliriz. Bu da kan basıncı ve kan şekeri düzensizliklerine neden olur. Dolayısıyla bu şekilde ani kalp krizlerine yol açmış oluruz. Bütün bunların yanı sıra sadece su içmeye yönelik diyetler ise su zehirlenmesine yol açabilir. Böylelikle durum bilinç kaybına varabilir.

Bütün bu olumsuz etkilerden korunmak için şok diyetler yerine uzun vadede ve kontrollü olarak makul kilo kayıpları hedeflenmelidir. Diyet programı bir beslenme ve diyet uzmanı ile birlikte düzenlenmeli; uygun bir egzersiz programı desteği ile kilo kaybının kalıcı olması sağlanmalıdır. Özellikle Akdeniz diyeti kalp dostu bir beslenme programını hedefler. İşte, kalp sağlığınızı korumak için tüketebileceğiniz besinler...

KALP SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN TÜKETİLECEK BESİNLER

  • Daha fazla meyve ve sebze tüketmeye çalışın. Günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze yemeyi hedefleyin. Tam tahılları tercih edin.
  • Sağlıklı yağlar kullanın ve yanmış yağ ile yemek yapmayın.
  • Daha çok deniz ürünü tüketmeye çalışın. Haftada iki kez balık yiyin. Izgara yağda kızartılmış balıktan kaçının.
  • Düzenli olarak balık ve kümes hayvanlarının etlerini tüketmeyi ihmal etmeyin.
  • Kırmızı et tüketiminizi azaltın. Et yiyecekseniz yağsız tercih edin ve porsiyonları küçük tutun.
  • Süt ürünlerinin az yağlı olanlarını tercih edin. Doğal yoğurt ve çok yağlı olmayan peynirlere yönelin.
  • Tabağınızı renklendirin. Otlar ve baharatlar yemeğinizin lezzetini artırır ve tuz ihtiyacını azaltır.

 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Sağlık Haberleri