Kaldırımlara park cezası mı geliyor?

1 Aralık 2018 tarihi itibariyle araçlarını sokak aralarında kaldırımlara park eden sürücülere 350 TL ceza kesileceği iddiası vatandaşların tepkisine neden oldu. Haberi gören vatandaşlar Antalya'da kaldırıma park edilmiş polis aracını fotoğraflayarak yetkililere bildirdi.

Sosyal medyada park cezalarıyla ilgili bir söylenti hızla yayıldı. İddiaya göre, 01.12.2018 tarihi itibariyle mahalle aralarında ve caddelerde kaldırımlara araç park etme cezası 350 TL olarak belirlendi. Gece bekçilerine de ceza kesme yetkisi verildiği iddiası tepkilere neden oldu.

Söz konusu iddiayı "Nefese de ceza gelecek mi!" başlığıyla köşesine taşıyan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Pes artık. İyi de bu vatandaş nereye park edecek, arabasını neresine sokacak biri anlatsın." dedi.

108 LİRA İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

Antalya'da kullandığı resmi ekip aracını yaya kaldırımına park eden trafik polisine 108 lira idari para cezası yazıldı. Paylaşımı ihbar kabul eden İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hüsnü Karakaş ve Recep Peker Caddesi'nde yaya kaldırımına '5442' resmi plakalı aracı park eden polis memuruna 'yaya kaldırımına park etmek'ten 108 lira idari para cezası uyguladı.

Konuyla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri