Kalamar tava tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Kalamar tava Nasıl Yapılır?

Kalamar tava nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Kalamar tava Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Kalamar tava nasıl hazırlanır, Kalamar tava yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Kalamar tava için Malzemeler:

250 Gr Temizlenmiş ve doğranmış kalamar 1 su bardağı süt 1 Su bardağı un Karabiber Tuz Kızartma yağı TARATOR İÇİN ½ Bayat ekmek içi ½ Su bardağı ceviz içi 2 Diş sarmısak (ezilmiş) ½ Limon suyu ½ Su bardağı su Tuz Kırmızıbiber

Kalamar tava Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Temizlenmiş ve doğranmış kalamarları tuzlayıp biberledikten sonra bir kabın içersine alın. Üzerini örtecek kadar süt koyup iki saat bekletin. Sütün içinden çıkattıktan sonra una bulayın. Üzerine un serptiğiniz tepsiye dizin. Yağı tavada ısıtın. Kalamarları kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın ve havlu kağıt üzerine alın. Fazla yağını bıraktıktan sonra servis tabağına alıp tarator sos ile servis yapın. TARATOR SOS Mutfak robotunun içerisine kıyılmış ceviz içini, ıslatılmış ekmeği, limon suyunu, sarmısağı, suyu ve kırmızıbiberi koyup yoğurt kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Sos kabının içerisine alın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri