Kabotaj Hakkı ne demek, TDK'ya göre Kabotaj Hakkı kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Kabotaj Hakkı kelimesini ilk kez duyan bazı vatandaşlar "Kabotaj Hakkı ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre Kabotaj Hakkı nedir?" sorularını internetin faydalı yanını kullanarak araştırma yapıyor. Bölge Gündem editör ekibi Kabotaj Hakkı kelimesinin anlamını kolayca öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi derledi.

Türkçede bir birinden ilginç hiç duymadığımız veya çok az duyduğumuz kelime bulunur. Bunlardan bazılarının anlamı bilinmez. Bu nedenle konu ile alakalı çeşitli araştırmalar yapılmaktadır. Kabotaj hakkı ne demek? Kabotaj hakkı TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi kabotaj hakkı kelimesi. Peki kabotaj hakkı ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre kabotaj hakkı nedir, kabotaj hakkı kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

KABOTAJ HAKKI NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Kabotaj hakkı kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre kabotaj hakkı kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Türk kara sularında, Türkiye'deki akarsu ve göllerde gemi bulundurma, bunlarla gidiş geliş ve taşıma yapma hakkı

KABOTAJ HAKKI CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Limanlarımızda kabotaj hakkı tamamıyla Türklere geçmiştir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Ne, Nedir Haberleri