Kabine toplanıyor: O borçların hepsine yapılandırma geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısında borçların yapılandırılması, seçim, başörtüsü düzenlemesi, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması ve gündemdeki konulara ele alınacak.

Yeni yılın ikinci kabine toplantısı bugün Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Saat 15.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısında Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırması ele alınacak.

BORÇ YAPILANDIRMASI

Buna göre 31 Aralık 2022 tarihine kadar devlete olan tüm borçlar yapılandırılacak. Pakette, vergi ve sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar yer alacak. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı da verilecek.

Belediyelere olan borçlar ile öğrenim kredileri de yapılandırma kapsamında olacak. Yapılandırmanın, Maliye'ye olan vergi borçları, motorlu taşıt vergileri ve Trafik cezalarını da kapsaması bekleniyor.

Cumhur İttifakı tarafından TBMM'ye sunulan başörtüsüne anayasal güvence getiren teklif de kabinede ele alınacak.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Anayasa değişiklik teklifi için Meclis çalışma takvimi değerlendirilecek. Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeler sonrasında izlenecek yol haritası konuşulacak.

İSVEÇ - TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

Dış politikada ise, Ankara-Stokholm hattında yaşanan gelişmeler ele alınacak. Özellikle Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan eylemler ve son olarak Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin verilmesi kabinede masaya yatırılacak.

İsveç'in provokasyonlara göz yumması sonrasında iki ülke ilişkilerinde artan tansiyon ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci de Kabine Toplantısı'nda görüşülecek.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri