Kabak tatlısı nasıl yapılır? Fırında kabak tatlısı malzemeleri ve yapılışı

Sofralarımızı süsleyen kabak tatlısının yapımını sizler için araştırdık.Peki kabak tatlısı nasıl yapılır? Kabak tatlısına hangi malzemeler girer? Fırında kabak tatlısı nasıl olur? İşte kabak tatlısı yapımı ve malzemeler haberimizde..

Ülkemizde bal kabağı genellikle kabak tatlısı yapılarak tüketiliyor. Biz de bugün sizler için kabak tatlısının tarifini araştırdık. Kabak tatlısına hangi malzemeler girer? Fırında kabak tatlısı nasıl olur?

FIRINDA KABAK TATLISI MALZEMELERİ

1 kg bal kabağı
1,5 su bardağı toz şeker

SERVİS İÇİN:

Dövülmüş ceviz
Susam
Tercihen tahin
Tercihen hindistan cevizi

FIRINDA KABAK TATLISI YAPILIŞI

Kabaklar istenilen şekilde doğranarak bir tencereye alınır.
Üzerine 1,5 su bardağı toz şeker eklenir.
Kapağı kapatılarak en az 5-6 saat (suyunu bırakana kadar) bekletilir. Ben akşamdan doğruyorum, sabaha kadar bekliyor.
Daha sonra üzerine hiç su eklemeden ocağa alınır.
20 dk kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Yalnız kabakların çok pişirilmemesi gerekir çünkü biraz fırında da kalacak.
Ocaktan alınan kabaklar fırın tepsisine dökülür.
Fırında yaklaşık 10-15 dk pişirilir. Fırında kalmasının sebebi, şerbeti yoğun bir kıvam alarak kabaklar ile iyice özdeşleşiyor.
Fırından çıkan kabaklar soğuyunca servis tabağına alınır.
Üzerine ceviz ve susam serpilir. İsterseniz tahin gezdirip üzerine ceviz de ekebilirsiniz. Afiyet olsun…

KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?

Malzemeler: 4 kişilik
600 gr bal kabağı
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi veya kaymak
3-4 adet karanfil , dilerseniz kıvamlanması içi 2-3 damla limon suyu

KABAK TATLISI NASIL YAPILIR? KABAK TATLISI TARİFİ

Bal kabaklarınızın çekirdeklerini çıkartıp yeşil ve sert kısımlarını soyduktan sonra iki parmak kalınlığında dilimleyin. Kabak dilimlerinizi bol suda yıkamayı ihmal etmeyin. Daha sonra tencereye yerleştirin.  Üzerine toz şeker ve karanfilleri serpin.  Tencerenin ağzını kapatıp 1 saat kadar bekletin. Kabak dilimlerini pişirmeden önce toz şeker döküp yaklaşık 3 saat bekletirseniz şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesini sağlarsınız. Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmayabilir. Bu durumda su ilave ederek orta ateşte 45-50 dakika kadar pişirin. Suyunu tamamen çeken kabaklarınızı ılıklaştıktan sonra dikkatlice servis tabaklarına alın. Üzerlerine ince çekilmiş ceviz içlerini serpiştirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Dilerseniz kaymak eşliğinde servis yapabilirsiniz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri