Japonya'da koronavirüsten karantina altına alınan gemide yeni gelişme

Japonya'da koronavirüs salgını şüphesi ile karantina altına alınan gemiden korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Gemide 40 kişide daha koronavirüs salgını tespit edilirken, vaka sayısı 175'e yükseldi.

Çin'in Vuhan kentinden yayılan koronavirüs dünya üzerinde tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Hong Konglu bir yolcunun gemiyi terk etmesinden sonra koronavirüs taşıdığının anlaşılması üzerine, bir gemi Japonya'da karantina altına alındı. Koronavirüs şüphesi ile karantina altına alınan gemide, ilk olarak 10 kişide koronavirüs tespit edilmişti. Daha sonra bu sayıda artış olurken, son olarak 40 kişide daha virüs tespit edildi ve gemideki vaka sayısı 175'e yükseldi. Japonya genelindeki vaka sayısı ise 204'e çıktı.

Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, 39 kişden ayrı olarak, 1 karantina görevlisinin de salgına yakalandığını belirtti. Kato, tespit edilen tüm yeni vakaların sağlık kuruluşlarına sevk edileceğini söyledi.

Gemideki karantinanın 19 Şubat'ta sona ereceği belirtilirken, karantina süresinin uzatılıp uzatılmayacağı yönünde bir bilgi henüz yok.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Dünya Haberleri