Japonya Çalışma Bakanlığı açıkladı! Asgari ücrete rekor zam yolda!

Japonya Çalışma Bakanlığı'ndan beklenmedik karar. Bakanlık, bünyesindeki danışma heyeti 930 yen (7.07 dolar) seviyesinde olan saatlik asgari ücrette yüzde 3’lük (31 yen) bir artış talep etmeye karar verdiğini açıkladı.

BloombergHT'de yer alan habere göre Kabine Genel Sekreter Yardımcısı Seiji Kihara Pazartesi günü gazetecilere verdiği açıklamada, “Asgari ücretin artırılması insana yatırım açısından önemlidir. Umarım yeni kapitalizm çağına uygun bir hızda artırılır” diye konuştu.

"JAPONYA GİBİ BİR ÜLKEDE YAPILACAK İYİ BİR ŞEY"

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, durağan maaşların, enflasyonun sürdürülebilir olmasını engelleyen eksik bir unsur olarak gördüğünü açıklamıştı.

Norinchukin Araştırma Enstitüsü Ekonomisti Takeshi Minamiat asgari ücret artışıyla ilgili olarak, "Bu, şirketleri ücretlerden tasarruf etmek ve üretim maliyetlerini düşürmek yerine tüketicilere maliyet baskısını iletmeye yönlendirecek. Bence bu, talebe dayalı enflasyonun zayıf kaldığı Japonya gibi bir ülkede yapılacak iyi bir şey” ifadelerini kullandı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Dünya Haberleri