Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki'den tedirgin eden sözler: "Türkiye'de büyük bir deprem bekleniyor"

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Afyonkarahisar'da katıldığı deprem semineri öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İki fayın kırılmaya başladığını ifade eden Moriwaki, Türkiye'de büyük bir deprem beklendiğini söyledi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İnşaat Mühendisliği Kulübü tarafından 'Depremle yaşamak' konulu seminer düzenlendi. İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda yapılan seminere Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, Afyonkarahisar AFAD ekipleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

KIRILAN İKİ FAYA DİKKAT ÇEKTİ

Seminer öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki deprem yönetmeliğini Japonya'ya göre daha sert olduğunu ifade etti. Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu ifade eden Moriwaki, depreme hazırlanmanın önemine dikkat çekti.

Moriwaki, şunları söyledi:

"Türkiye'de Japonya gibi bir deprem ülkesi. Depreme hazır olmak çok önemli. Tüm kurumların ve insanların hazır olması gerekir. Türkiye'de büyük bir deprem bekleniyor, özellikle Marmara Bölgesi'nde. Doğu Anadolu fayı ve Ege fayı da kırılmaya başladı."

AYFONKARAHİSAR TEHLİKELİ BÖLGEDE

Afyonkarahisar'ın en tehlikede bölgede olduğunu ifade eden Moriwaki, 2-3 kez 6'nın üzerinde deprem yaşandığını anımsattı. Dünyadaki depremlerin yüzde 20'sinin Japonya'da yaşandığının bilgisini vererek, "Japonya, çok büyük depremler yaşadı. Japonya'da insanlar bunları yaşadığı için tam hazır oluyor" dedi.

"TÜRKİYE, JAPONYA'DAN DAHA KATI"

Türkiye ile Japonya'nın deprem yönetmeliğini karşılaştıran Moriwaki, "Yönetmelik çok iyi artık, Türkiye Japonya'dan daha katı. Ama ona rağmen bunu takip etmiyor herkes. Onun için sıkıntı burası. Bunu çözmek lazım" şeklinde konuştu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

AFAD duyurdu! Akdeniz'de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Dünya Haberleri