İzmir'deki depremden sonra telefonlar kesildi! Telefonlar çekmiyor mu?

İzmir'de yaşanan ve İstanbul'da da hissedilen depremin ardından yakınlarından haber almak isteyen vatandaşlar telefonlarına sarıldı. Ancak operatörlerin mevcut altyapıları ile karşılanamayınca, telefon hatları kilitlendi.

İzmir'de meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen depremle birlikte yaşanan panikle hemen telefonlarına sarılan vatandaşlar, iletişim sorunu da yaşadı. Yakınlarının durumunu öğrenmek için cep telefonlarıyla arama yapan vatandaşlar yaşanan bağlantı sorunları nedeniyle aradıkları kişilere ulaşamadı.

Milyonlarca kişinin aynı anda telefon görüşmesi yapma ihtiyacı, operatörlerin mevcut altyapıları ile karşılanamayınca, telefon hatları kilitlendi.

GSM operatörlerinin ses aramaları sonuç vermeyince, yaşanan depremin hemen sonrası yakınlarından haber almak isteyenler internet hatları üzerinden yapılan WhatsApp ve benzeri aramalara yöneldi. 

Vatandaşlara önceki depremlerde yapılan uyarılar kapsamında, aramalarını internet uygulamaları üzerinden gerçekleştirmeleri konusunda bilgilendirmeler yapılmıştı. 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı tarafından yapılan açıklamada ise 

"Lütfen, deprem bölgelerinde trafik yoğunluğu oluşturmayın." ifadelerini kullandı.

AFAD yetkilileri tarafından yapılan son açıklamada, deprem sonrasında iletişim kurmanın hayati derecede öneme sahip olduğu belirtilerek "Depremlerde ve acil durumlarda iletişimin kesilmemesi için internet tabanlı haberleşme uygulamaları ve SMS'i tercih edin." ifadeleri kullanıldı. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri