Itır ne demek, TDK'ya göre Itır kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Hayatımız boyunca çok farklı kelimelerle karşılaşmakta ve anlamını araştırmaktayız. Itır karşımıza sıkça çıkan bu kelimelerdendir. Itır ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Itır kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Türkçe zengin dil çeşitliliğine sahip olmasından dolayı günlük hayatta anlamını bilmediğimiz kelimeleri sık sık cümle içinde kullanırız. Kullandığı kelimelerin anlamlarını merak edenler meraklarını gidermek için araştırma yapıyor. Itır ne demek? Itır TDK sözlük anlamı ne demektir? sizler için araştırdık….

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi ıtır kelimesi. Peki ıtır ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre ıtır nedir, ıtır kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ITIR NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Itır kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Itır kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre ıtır kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Güzel koku
- Itır çiçeği

ITIR KELİMESİNİ İÇEREN BİRLEŞİK KELİMELER

- ıtır çiçeği, ıtır yaprağı

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri