İşte TUZSİAD'ın İlk İcraatı

Her yıl Ramazan ayının bir haftasını Yetimler Haftası ilan eden Tuzla Belediyesi 20. geleneksel iftarı, geçtiğimiz ay kurulan Tuzla Sanayici ve İş Adamları Derneği (TUZSİAD) tarafından karşılandı.

Her yıl Ramazan ayının bir haftasını Yetimler Haftası ilan eden Tuzla Belediyesi 20. geleneksel iftarı, geçtiğimiz ay kurulan Tuzla Sanayici ve İş Adamları Derneği  (TUZSİAD) tarafından karşılandı.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yetimler Komisyonu’nun organize ettiği iftar yemeği, 02 Temmuz 2015 Perşembe günü yaklaşık 500 yetim çocuk ve yakınları Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde ağırlandı. Yemeği tüm masraflarını Tuzla Sanayici ve İş Adamları Derneği üstlendi.

Dernek Başkanı Erkan Yavuz Atagün yaptığı konuşmada, Tuzla Belediyesinin böyle güzel bir fırsatlı kendilerine verdikleri için çok teşekkür ettiğini belirterek, Çok yeni bir derneğiz bu bizim ilk icraatimiz. Bu proje bize geldiği zaman seve seve kabul ettik.  Böyle bir fırsatı bize Belediye Başkanımız Şadi Yazıcı  bey bizlere sunduğu için kendilerine çok teşekkür ediyorum. “dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen iftarda, Hazreti Muhammed'in de bir yetim olduğunu hatırlattı.

Dünyadaki savaşlar nedeniyle 200 milyon çocuğun yetim kaldığına dikkati çeken Yazıcı, bir yetimin başını okşamanın ne kadar önemli olduğunu bilen bir medeniyetin evlatları olduklarını vurguladı.

Tuzla'da Yetimler Haftası'nı 365 güne yaydıklarını dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti:

"Sadece ekonomik durumu olmayan değil yetim olan herkesle ilgilenmek ve onlarla birlikte olma düşüncesindeyiz. Kadın Kent Gönüllüleri çalışmalarını da takdir ediyorum. Bundan sonra sadece yetim değil, yaşlı, engelli, kimsesiz olan herkesle ilgilenmeyi ve toplumumuzda yardım eli uzatmamızı gereken her yerde olma gayreti içinde olacağız. Gönüllülerin sayısı arttıkça daha çok yetim, kimsesiz ve yaşlıya ulaşacağımıza inanıyoruz."

Yazıcı, Tuzla'da ekonomik durumu kötü olan yılda yaklaşık 700 yetime ulaştıklarını, bazen bu sayının 3 bine yükseldiğini ifade etti. Ekonomik durumu kötü olan çocuklara giysi ve eğitim yardımı yaptıklarını aktaran Yazıcı, şunları anlattı:

"İş bulmaya varıncaya kadar her türlü ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerle de yetimlerin yanında olup onlara yalnız olmadıklarını göstermeye çalışıyoruz. Şu an da 500 çocuğa iftar veriyoruz. Gönül Elleri Çarşısı'ndaki Yetimler Komisyonu vasıtasıyla yetimlerle ilgili çalışmalarımızı ve organizasyonumuzu sürdürüyoruz. Kadın Kent Gönüllülerimiz yılın 365 günü toplumun sosyal açıdan dezavantajlı kesimleriyle birebir ilgilenmektedir."

"Yetimler Haftası her güne yayılmalı"

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Fahri Başkanı Fatma Yazıcı da Gönül Elleri Çarşısı'nın hizmet ve faaliyetlerini anlattı. Tuzla'da kendilerine kayıtlı 350 aile olduğunu, onlarla birebir ilgilendiklerini dile getiren Yazıcı, şunları anlattı:

"Yetimlerimizle yılda bir değil her gün bir arada olmak için bir proje geliştirmek istedik. Yetimler Komisyonu'nu kurduk ve gönüllü ağını oluşturduk. Artık Tuzla'daki yetimlerle her gün ve her ay birlikte olabiliyoruz. Onların doğum günlerini kutluyoruz. Onları bir takım gidemeyeceği etkinliklere götürerek sosyo kültürel açıdan çocuklarımızı bir basamak daha yukarı çıkarmaya çalışıyoruz.  Burada en büyük pay, Gönül Elleri Çarşısı'nın gönüllü kadınları. Kadınlarımız, yetimlerimiz evdeki eşyadan tutun da gıdaya kadar olan her türlü ihtiyaçlarını tespit ederek, onlara destek oluyor. Gerçekten büyük ve güçlü bir komisyonla yetimlerimiz ve çocuklarımıza yardım ediyoruz. Bu noktada gönüllü kadınlarımıza ihtiyacımız var. Böylelikle bize ihtiyacı olan ailelere, gönüllü kadınlarımızla daha kolay ulaşabiliriz."

İftarda çocuklara yönelik, müzik, tiyatro oyunları ve sahne sanatlarının içeren çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri