İstanbul’un Kurtuluşu Kutlandı

İstanbul’un Kurtuluş Günü 6 Ekim Pazartesi, Kurban Bayramının üçüncü gününe rastlaması nedeniyle kutlama töreni bayram öncesi Pendik Anadolu Lisesi (…)

İstanbul’un Kurtuluş Günü 6 Ekim Pazartesi, Kurban Bayramının üçüncü gününe rastlaması nedeniyle kutlama töreni bayram öncesi Pendik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Pendik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Jale Demirci’nin günün mana ve önemini açıklayan konuşmasıyla başladı. Demirci İstanbul’un işgal ve kurtuluşuna giden süreci özetlediği konuşmasında ‘’Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Adana dönüşü Haydarpaşa rıhtımında düşman gemilerinin zafer bayrakları ve sevinç çığlıklarıyla karşılaştığında ‘geldikleri gibi giderler’ sözü, tarihe önemli bir not olarak düşmüştür’’ dedi.

Pendik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Burcu Buyurman’ın Necip Fazıl Kısakürek’in ‘’Canım İstanbul’’ adlı şiirini okumasının ardından Müzik Öğretmeni Muhammed Peker’in yönetiminde Pendik Anadolu Lisesi Gençlik Korosu çeşitli parçalar sundular.

Pendik PEFHEM ekibinin gösterilerinin ardından program sona erdi.

HABER: Abdullah YADİGAR

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri