İstanbulkart Kişiselleştirme nedir, nasıl yapılır? İBB İstanbulkart Kişiselleştirme son tarih ne zaman?

İstanbul'da toplu taşım araçlarını kullanmak için gerekli olan İstanbulkartların kişiselleştirilmesi gerektiği açıklandı. Bunun üzerine İstanbulkart Kişiselleştirme nedir, nasıl yapılır? İBB İstanbulkart Kişiselleştirme son tarih ne zaman? sorularının yanıtları araştırılmaya başlandı.

Mega kent İstanbul'daki toplu taşım araçlarını kullanmak için geçerli olan İstanbulkartların sayısı 22 milyonu buluyor. Bu kartlardan 3 milyonu anonim olarak kullanırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu kartların kişiselleştirilmesi gerektiğini açıkladı. Bu kapsamda vatandaşlar da İstanbulkart Kişiselleştirme nedir, nasıl yapılır? İBB İstanbulkart Kişiselleştirme son tarih ne zaman? sorularının cevaplarını internet arama motorlarında araştırmaya başladılar.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NEDİR, NASIL YAPILIR?

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi, kullanılan kartın kişiye tanımlanmasıdır. Kullanıcı bilgileri girilerek kart sahibinin bilgileri karta aktarılır.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME KİMLERİ KAPSIYOR?

İstanbulkart kişiselleştirme işlemi kırmızı renkteki anonim kartlar için geçerli olacak. Kişiselleştirme işlemine öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü gibi özel statüdeki İstanbulkartlar bu uygulamaya tabii olmayacak.

İBB İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME SON TARİH NE ZAMAN?

İstanbulkart kişiselleştirme için son tarih 31 Aralık 2022 olarak belirlendi.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NASIL YAPILIR?

İstanbulkart kişiselleştirme işlemini https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ internet adresine giderek yapabilirsiniz. Sizden istenen bilgileri sisteme girdikten sonra kaydet butonuna tıkladığınızda işleminiz tamamlanacaktır. Buradan işlemini yapamayanlar ise 153'ü arayarak işlemlerini gerçekleştirebilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Öğrenci abonman uygulamasında yeni dönem!
Toplu ulaşıma zam mı geliyor? UKOME yeni toplu ulaşım ücret tarifeleri için asgari ücretin açıklanmasını bekliyor!

Gündem Haberleri