İstanbul'da ABD Başkonsolosluğu önünde 'Yüzyılın Anlaşması'na protesto

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile açıkladığı ve Filistin - İsrail meselesini konu alan 'Yüzyılın Anlaşması'na tepkiler devam ediyor. Açıklama, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup tarafından protesto edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaptığı açıklamaya tepkiler devam ediyor. 'Emperyalizme ve Siyonizme karşı Filistin Dostları' adlı grup, ABD'nin Sarıyer'de bulunan İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelerek 'Yüzyılın Anlaşmasını' protesto etti. Ellerinde Filistin bayrakları ve dövizleri bulunan grup, "Yıkılsın Siyonist İsrail Devleti" ve "Emperyalist-Siyonist Planı 100 Yıllık Direniş Bozacak" yazılı bir pankart açtı. 

"İSRAİL'E KARŞI DAHA FAZLA YAPTIRIM VE BOYKOT OLMALIDIR"

Grup adına basın açıklaması yapan Kutlu Dane, Trump'ı ABD emperyalizminin başı olarak nitelendirdi ve "Trump, bir süredir beklenen 'Yüzyılın Anlaşması' adlı planı dün kamuoyu ile paylaştı. 180 sayfalık bu paçavra Filistinlilerin geri dönüş hakkı başta olmak üzere tüm haklarından vazgeçmesi karşılığında kendilerine bir miktar para öneriyor. Batı Şeria'nın doğusundaki Ürdün Vadisi'ni İsrail'e veriyor. Kudüs'ü tek parça halinde siyonistlerin başkenti ilan ediyor. Bunun adı zillettir. Bunun adı işgaldir, katliamdır. Buna yanıtımız Filistin halkıyla daha fazla dayanışma, Türkiye'nin İsrail ile her türlü ilişkilerinin kesilmesi için mücadele, İsrail'e karşı daha fazla yaptırım ve boykot olmalıdır." ifadelerine yer verdi. 

Grup, yapılan basın açıklaması sonrasında dağılırken, polis eylem nedeniyle konsolosluk binası önünde ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri