İstanbul Taksim'de çevik kuvvet otobüsüne terör saldırısı

Beşiktaş Arena Stadı'ndaki görevinden dönen polisleri taşıyan otobüse yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Patlamanın Gümüşsuyu'ndan Dolmabahçe'ye inen yokuşta, Beşiktaş Arena Stadı yakınında meydana geldiği öğrenildi. Patlamanın, Beşiktaş maçındaki görevinden dönen çevik kuvvet otobüsüne yönelik bir saldırı olduğu bilgisi geldi.

Saldırının bombalı araçla yapıldığı ve iki ayrı patlamanın yaşandığı öğrenildi.

Bölgeye ambulans ve itfaiye sevk edildi.

Yaralı polislerin Şişli, Beşiktaş ve Taksim civarındaki hastanelere götürüldüğü belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki patlamalara ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldı.

YARALILAR HASTANELERE SEVK EDİLDİ

Olayda ilk etapta yaralanan çok sayıda polis çevredeki araçlar tarafından hastanelere kaldırıldı.

Ardından bölgeye çok sayıda ambulans gönderilirken yaralılar, Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesi başta olmak üzere çevre hastanelere sevk edildi.

SAVCILAR OLAY YERİNDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumu Başsavcı Vekili İsmail Uçar ve aynı büroda görevli 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
Savcıların olay yerine giderek incelemelerde bulunduğu öğrenilirken, saldırıya yönelik soruşturmanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütüleceği belirtildi.

SAĞLIK BAKANI İSTANBUL'A GELİYOR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'a geliyor

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri takip etmekte olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldığı kaydedildi. İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Yerel Haberleri