İspanya koronavirüs ile boğuşmaya devam ediyor: Ölü sayısı 27 bin 321'e yükseldi

İspanya'da Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 217 artarak 27 bin 321'e yükseldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisini en çok gösteren ülkelerden biri olan İspanya'da Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 217 artarak 27 bin 321'e yükseldi.

İSPANYOL HÜKÜMETİ OHAL'İ BİR AY DAHA UZATMAK İSTİYOR 

Diğer yandan 24 Mayıs'ta süresi dolacak olağanüstü hali (OHAL), anayasa gereği 15 günde bir olan şimdiye kadarki süreçten farklı olarak bir ay daha uzatmak isteyen sol koalisyon hükümeti, Meclisteki desteğini kaybetmeye başladı.

Muhalefetin hükümete sorularını yönelttiği Meclis Genel Oturumunda konuşan Başbakan Pedro Sanchez, salgın karşısında "İspanyolların hayatlarını, işlerini ve şirketleri kurtarmak için" siyasi partilere "birlik" çağrısında bulundu. 

Sanchez, kademeli normalleşme sürecinde açıkladıkları ve ülke genelinde haziran ayı sonunda tamamlanması öngörülen dört aşama süresince OHAL'in de devam etmesi gerektiğini savundu.

OHAL'in şimdiye kadar uzatılmasına üç kez onay veren ancak Meclisteki son oylamada çekimser kalan ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisi (PP) ise OHAL'in bir kez daha uzatılmasına destek vermeyeceklerini açıkladı.

PP lideri Pablo Casado, Kovid-19 ile mücadeleyi "kötü yönetmekle" suçladığı hükümetten bir "B planı" istedi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri