Ispanaklı Kol Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Ispanaklı Kol Böreği Nasıl Yapılır?

Ispanaklı Kol Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Ispanaklı Kol Böreği nasıl hazırlanır, Ispanaklı Kol Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Ispanaklı Kol Böreği için Malzemeler:


3  adet yufka, 1  adet yumurta sarısı, ½ kg ıspanak, 1,5 yemek kaşığı margarin, 1,5 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı süt, 1 kâse dolusu rendelenmiş taze kaşar, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1  bardak su


Ispanaklı Kol Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Önce ıspanaklar yıkanır. Saplarıyla birlikte kaynar suya batırıp çıkarınız. Beşamel sos için ufak bir tavada yağ eritin ve içine ağır ağır un ilave ediniz. Bir yandan kısık ateşte karıştırırken süt ilave ediniz. 1dk daha karıştırıp ocağı kapatınız. İnce doğranmış ıspanak, 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynir beşamel sosun içine eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Diğer taraftan büyük yuvarlak payreks yağlayınız. Yufkaları ortadan ikiye bölünüz ve her bir parçaya suyla karıştırılmış sıvıyağ sürünüz. Yarım ay şeklindeki yufkanın düz tarafına hazırladığınız malzemeden koyup sigara böreği şeklinde sarınız. Tepsinin ortasından başlayarak gül şeklinde, tepsiye diziniz. Yufkalar bitene kadar işleme devam edilir. Üzerilerine de yumurtanın sarısını sürünüz.170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri