İslam’da meşru cinsel ilişkinin ölçüsü nedir? Diyanet İşleri Başkanlığı

Kişinin eşiyle hangi yoldan cinsel ilişkiye girebileceği Kur’an-ı Kerîm’de ve Sünnette açık bir şekilde ifade edilmiştir. Kur’an-ı Kerîm’de şöyle buyurulmaktadır: “Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: “O bir ezadır (rahatsızlıktır).

Ay halinde kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah ’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever. ” (Bakara, 2/222) Âyet-i kerîmede geçen “Allah ’ın size emrettiği yerden” ifadesiyle kastedilen, kadının cinsel organıdır. Bu âyetten bir sonraki ayette ise “Kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. Ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın. Kendiniz için (geleceğe hazırlık olarak) güzel davranışlar takdim edin. Allah’a karşı gelmekten sakının ve her hâlde onun huzuruna varacağınızı bilin. (Ey Muhammed! ) Mü ’minler ’i müjdele. ” (Bakara, 2/223) buyurulmaktadır.

Konu sünnette daha net bir şekilde açıklanarak cinsel ilişkinin ancak kadının cinsel organından olabileceği ifade edilmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s.) yukarıda zikredilen Bakara Sûresi 223. ayet-i kerîmesini açıklarken şöyle buyurmuşlardır: “İster ön taraftan ister arka taraftan yaklaş. Yeter ki arka organdan (anüsten) yaklaşmaktan ve hayızlıyken yaklaşmaktan sakın. ” (Tirmizî, Tefsir, 3). Burada örnek olarak zikrettiğimiz bu hadis gibi konuyu açıklayan (Tirmizî, Tefsir, 3) başka rivayetlerde anal ilişkinin haram olduğu açık bir şekilde ortaya konmaktadır.

Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Din Haberleri