İŞKUR Kendi İşini Kurma Desteğinden kimler nasıl faydalanabilir? Koşulları nelerdir?

İŞKUR tarafından Kendi İşini Kurmak isteyen vatandaşlarımıza belli koşul ve şartlarda maddi destek sağlanmaktadır. Peki İŞKUR Kendi İşini Kurma Desteğine kimler başvurabilir? Bu desteğin kapsamında hangi kalemler bulunmaktadır ve destek tutarı ne kadardır

İŞKUR Kendi İşini Kurma Desteği Amaç ve Kapsamı

Engellilerin  ve eski hükümlülerin, üretime katkıda bulunarak öncelikle kendi geçimlerini sağlamak sonra da yeni istihdamlara aracılık etmelerini temin etmek. 

Kendi İşini Kurma Desteği Destek Kalemleri

Engelliler için:

a)Kuruluş işlemleri desteği (resmi işlemler, onaylar, izinler,  ruhsatlar ve sigorta masraflar),

b) İşletme gideri desteği (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım),

c) Kuruluş desteği (makine, teçhizat, yazılım, donanım, ara madde, sarf malzeme, ofis malzemesi).

Eski Hükümlüler için:

a) Kuruluş desteği.

Kendi İşini Kurma Desteğine  Kimler Başvurabilir?

Girişimci*

*İŞKUR’a kayıtlı, %40 Engeli olduğu belgeleyen/Eski hükümlü olan , 18 yaşını tamamlamış, emekli olmayan, Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmayan,  İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet eden, Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip, Kurulacak iş ile ilgili diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olan kişiler başvurabilir.

Destek Özellikleri

Destek Türü   Hibe

Destek Miktarı                          %60 

36.000 TL* (2017/2)

50.000 TL* (2018/1)

Başvuru Dönemi   Sürekli (Yıl Boyu Çağrlı)

*Eski Hükümlüler içi vergiler dahil en fazla brüt asgari ücretin 15 katı

İŞKUR’DAN KENDİ İŞİNİ KURMAK İSTEYEN ENGELLİLERE 50.000 TL DESTEK

Engelli kişilerin İŞKUR internet sitesinin duyurular bölümünde yayınlanan başvuru rehberine göre hazırlayacakları ve engellilerin üretime katkıda bulunarak öncelikle kendi geçimlerini sağlamak sonra da yeni istihdamlara aracılık etmelerini temin etmek amacıyla Komisyona sunacakları projelerde;

1) Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar ve sigorta gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 3.000 TL.

2) İşletme gideri desteği: Sözleşme imza tarihinden sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım ve kira) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 11.000 TL.

3) Kuruluş desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren 12 ay boyunca belge karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ara madde, sarf malzeme, ofis malzemesi gibi maliyetler için vergiler dâhil en fazla 36.000 TL destek sağlanmaktadır.

Kendi İşini Kurmak İsteyen Eski Hükümlüler

Bir iş yeri kurarak geçimini sağlamak isteyen eski hükümlüler; İŞKUR internet sitesinin duyurular bölümünde yayınlanan başvuru rehberine göre hazırlayacakları projelerini Denetimli Serbestlik veya Koruma Kurulları üzerinden Komisyona sunmaları ve projelerinin kabul edilmesi halinde uygun görülen projelere vergiler dâhil en fazla brüt asgari ücretin 15 katı tutarında “kuruluş desteği” sağlanmaktadır.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Çalışma Hayatı Haberleri