İSG sınavı ertelendi mi, ertelenecek mi 2021? İSG sınavı iptal mi oldu 9 Mayıs 2021?

İSG sınavı ertelendi mi, ertelenecek mi 2021? İSG sınavı iptal mi oldu 9 Mayıs 2021? soruları gündemde. Salgındaki vaka patlamaları nedeniyle bir dizi önlemler alındı. Bu kapsamda ülke genelinde tam kapanma uygulamasına geçildi. ÖSYM adayları da sınavlarına girmeyi beklerken tam kapanma nedeniyle sınav tarihlerinde bir değişiklik olup olmadığı merak ediyor. İşte tüm detaylar....

Koronavirüs nedeniyle 2021 İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı) sınavının ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyor. ÖSYM bu konuda bir açıklama yayımladı mı? Peki İSG 2021 sınavı ertelendi mi? İSG ne zaman 2021? Son dakika bilgisi ne? tüm merak edilenler haberimizde...

İSG SINAVI ERTELENDİ Mİ, ERTELENECEK Mİ 2021?

9 Mayıs 2021 tarihinde yapılması planlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı ertelenmedi. ÖSYM'den konu hakkında resmi bir açıklama gelmezken, İçişleri Bakanlığının tam kapanma konulu genelgesinde sınavlar hakkında, ''"ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri kısıtlamadan muaf tutulacak.'' bilgisine yer verildi. 

İSG SINAVI İPTAL Mİ 9 MAYIS 2021?

ÖSYM tarafından düzenlenen İSG sınavı 9 Mayıs'ta Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınav için erteleme söz konusu değil. Adaylar belirtilen tarihte sınava girecek. 

İŞ GÜVENLİĞİ NEDİR?

İş güvenliği, yapılan iş nedeniyle oluşabilecek her türlü uzun ve kısa vadeli sağlık problemlerini ortadan kaldırmayı amaçlayan çalışmaların geneline verilen isimdir. Ülkemizde iş güvenliği, sadece işyeri ile ilgili olarak algılanmaktadır ancak dünya genelini göz önüne aldığımızda iş güvenliği kavramı ücretli olsun veya olmasın yapılan her türlü işi kapsamaktadır.

Buna örnek olarak evlerimizdeki mutfak işleri, bahçe işleri, her türlü hobi çalışmaları ve toplumun genelini ilgilendiren park, cadde gibi kamusal alanlardaki uygulamalarda alınacak önlemleri gösterebiliriz. Ülkemizde yaşam güvenliği olarak tanımladığımız bu kavramlar esasında iş güvenliği veya diğer bir deyişle iş sağlığı ve güvenliği kavramını oluşturan etkenlerdir.

Ülkemizde geçmişte işçi sağlığı ve iş güvenliği olarak bilinen bu kavram, 2012 yılında yayımlanan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ile beraber iş sağlığı ve güvenliği olarak anılmaktadır ve İSG olarak kısaltılır.

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI KİM OLABİLİR?

Mühendislik ve mimarlık fakültelerinden mezun olanlar,
İş sağlığı ve güvenliği bölümlerinde lisans veya ön lisans eğitimi alanlar,
Teknik öğretmenler ile fizikçi, kimyager ve biyologlar,
Bakanlık bünyesinde veya Bakanlığa bağlı kuruluşlarda çalışma sistemini denetleyen müfettişler İş Güvenliği Uzmanı olabilir.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Eğitim Haberleri