İran'da sokakta dans eden çifte akıl almaz ceza!

İran son günlerde vatandaşlarına uyguladığı ağır cezalarla dünya basınında yer almakta. Bu kez ise Azadi Kulesi'nin önünde dans eden bir çifte ise inanılır gibi değil ama bakın ne ceza verdi.

İran'da olaylar bitmek bilmiyor. Şimdi ise İran'ın sembollerinden biri olan Azadi Kulesi önünde dans eden bir çift ceza aldı. İran mahkemesi çiftin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım hakkında "yolsuzluğu ve fuhuşu teşvik etmek" ve "ulusal güvenliği bozmak amacıyla bir araya gelmek" suçlarından ceza verdi. Mahkeme ayrıca çifte internet kullanma ve İran dışına çıkma yasağı da getirildi.

SOKAKTA DANS ETMEK YASAK

Video da 20'li yaşlarındaki Astiyaz Haghighi ve nişanlısı Amir Mohammad Ahmadi sokakta dans etmenin yasak olduğu İran'da romantik bir şekilde sokakta dans ettikleri video sosyal medyada viral olmuştu.

ÖZGÜRLÜĞÜN SEMBOLLERİNDEN BİRİ

Son dönemlerde İran'da kadınların zorunlu başörtüsü takmak istemedikleri için eylemler düzenlenmiş şeriata karşı çıkmışlardı. Video da genç kızın başında örtü bulunmadığı gözlerden kaçmadı. Başörtüsü bulunmayan genç kızın özgürlüğün sembolü olarak düşünülerek paylaşım izlenme rekorları kırmıştı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Dünya Haberleri