İran'da ortalık karışıyor! Protestocular Mahsa Amini'yi destek için eşarplarını ateşe attı!

İran'da başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde öldürülen Mahsa Amini için protestolar tüm dünyada devam ediyor.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini geçtiğimiz günlerde ülkedeki başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınması sonrası hayatını kaybetmişti. Amini'nin hayatını kaybetmesi sonra halk sokaklara döküldü ve çeşitli meydanlarda yaşanan olaydan dolayı protestolara başladı.

KURALLARA UYMADIĞI GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Tahran'da 13 Eylül'de 'ahlak polisi' olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından kurallara uymadığı gerekçesiyle gözaltına alınan 16 Eylül tarihinde de hayatını kaybeden Mahsa Amini için ülkede ani bir şekilde protestolar başladı. Sokağa dökülen halk günden güne çoğalırken eminyet ekiplerinin müdahalelerinin ardından hayatını kaybedenler de oldu.

EYLEMLER GÜNDEN GÜNE BÜYÜYOR

Başta siyasi ve sosyal kısıtlamalara yönelik yapılan kısıtlamalar ile hükümet protesto edilirken, Amini'nin hayatını kaybetmesinden dolayı genç kadınlar da ellerine aldıkları başörtüleri ateşe atarak yaşanan olaylara tepki gösteriyorlar.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Henüz Mahsa Amani'nin yaraları sarılmamıştı, bir yenisi daha eklendi! 16 yaşındaki kız çocuğu polis şiddetine kurban gitti!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan: "Artık iddiası çok daha büyük olan bir ülkeyiz"

Dünya Haberleri