İmamoğlu seçim vaatlerini yerine getiriyor: Halk ekmeğe de zam geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Halk Ekmek'e yüzde 33 zam yapıldı. 75 kuruştan satılan ekmeğin fiyatı bu zamla 1 liraya yükseldi. Seçim vaatlerinde Halk Ekmek'e zam yapmayacağını belirten İBB Başkanı, zam hakkında henüz açıklama yapmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek'e yüzde 33 zam yaptı. Yapılan zammın ardından 75 kuruştan satılan normal ekmek fiyatı 1.00 TL'ye yükseldi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek fiyatlarına yüzde 33 zam yaptı. Ekmeğe yapılan fahiş zamla beraber tam buğday ekmeği 3.40 TL'den 5.00 TL'ye, Organik Buğday Ekmeği 4.75 TL'den 6.00 TL'ye, Organik Buğday Unu 5.50 TL'den 7.00 TL'ye, Normal ve Kepekli Ekmek ücretleri ise 0,75 TL'den 1.00 TL'ye yükseldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimleri kazanmasının ardından yaptığı açıklamada, "Halk Ekmek 1978 yılından bu yana İstanbullulara hizmet veriyor. Türkiye’nin en sağlıklı ve en ucuz ekmeğini üretiyoruz. Ulaşımda öğrencileri ve anneleri nasıl koruduysak, İstanbul'un ekmeği de İstanbullular için 75 kuruş olmaya devam edecek. En güzel sevgilidir İstanbul.” ifadelerini kullanmıştı. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ekonomi Haberleri