İlaçlanmayan Sokak Kalmıyor

Pendik Belediyesi, sivrisineklerle mücadelesini daha etkin hale getirebilmek amacıyla gece ilaçlamalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Pendik Belediyesi, sivrisineklerle mücadelesini daha etkin hale getirebilmek amacıyla gece ilaçlamalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Program dâhilinde yürütülen çalışmalarda her mahalle geceleri sokak sokak ilaçlanıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı Veteriner İşleri Birimi havaların ısınmasıyla sivrisineklere karşı ilaçlama çalışması başlattı. Beş ayrı ekiple köyler bölgesi dahil tüm mahallelerdeki cadde ve sokaklarda başlatılan çalışmada muhtemel üreme kaynaklarına yönelik larva tarama ve ilaçlama yapılıyor. 30 Eylül’e kadar sürecek ilaçlama akşam saatlerinde araç üstü makinelerle gerçekleştiriliyor. Yoğun sivrisinek popülasyon bulunan yerler hariç ilaçlama işlemli haftada bir yapılıyor. Yetkililer, geceleri sıkılan ilaçların kimyasal içerikli olmasından dolayı insan ve çevre sağlığına olumsuz bir etki oluşturmaması için aynı noktaya haftada bir kez uygulandığını bildirdi.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yerel Haberleri