Hulusi Akar Yunanistan Savunma Bakanı ile Hatay'da bir araya geldi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile bir araya geldi. İkili basın açıklamasında bulunarak Hulusi Akar Yunanistan'ın deprem sürecinde yanında olmalarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile Hatay Afet Koordinasyon Merkezi'nde bir araya geldi. Basın açıklamasında bulunan Akar, "Ege ve Akdeniz dostluk dileğimizdir" vurgusu yaptı.

"TEMENNİMİZ DİYALOG KAPILARININ AÇIK OLMASI"

Bakan Akar'ın açıklamalarında ise iki komşu ülkenin arasındaki sorunları çözeceğine inandığını belirterek, "Bu sorunları Türkiye ve Yunanistan olarak barışcıl yol yöntemlerle çözebileceğine tüm kalbimle inanıyorum. Bizim komşu ülkeler olarak bizim sorunlarımız da dostluğuz da çok boyutlu. Bizim arzumuz tememnimiz yeni bir felaketi beklemeden diyalog kapılarının açık olması.

Ege ve Akdeniz'in gerçekten dostluk denizi olması bizim dileğimiz. Böylece Türkiye ve Yunanistan'da yaşananların refah içinde yaşaması bizim temennimiz budur. Bu önemli anlamlı ziyaretten dolayı Panagiotopoulos'a teşekkürlerimizi sunuyorum." ifadelerinde bulundu.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

İlgili Haberler

Finlandiya resmen NATO üyesi oldu! 31'inci NATO üyesinin bayrağı göndere çekiliyor!
Bakan Muş açıkladı! İhracat Mart ayında rekora koştu!
Millet ittifakında milletvekili sayısı krizi çıktı, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti kazan kaldırdı

Gündem Haberleri