Hidrosiyanik ne demek, TDK'ya göre Hidrosiyanik kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Hidrosiyanik sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Hidrosiyanik ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Hidrosiyanik kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Hidrosiyanik ne demek? Hidrosiyanik TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi hidrosiyanik kelimesi. Peki hidrosiyanik ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre hidrosiyanik nedir, hidrosiyanik kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

HİDROSİYANİK NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Hidrosiyanik kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Hidrosiyanik kelimesi Fransızca kökenlidir.

TDK'ya göre hidrosiyanik kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Siyanojen ile hidrojenin birleşmesinden oluşan asit (HCN)

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Ne, Nedir Haberleri