Makarna günlük yaşamda en çok tüketilen ve en sevilen lezzetlerden biridir. Makarnada pek çok farklı çeşitte sos seçenekleri bulunduğu için damağınıza hitap eden ve en güzel halini yapabilirsiniz. Sosları dışında makarnayı pişirirken de belli başlı noktalara dikkat ederek çok daha lezzetli bir makarna elde etmek mümkün.
Hayatınızda Böyle Bir Makarna Yemediniz? Lezzetli Makarnanın Püf Noktası! Kaynananıza Tarifi Vermek Yok
Makarna sevenler için eşsiz bir püf nokta sunuyoruz. Bu tarz bir pişirme ile lezzetli bir sunum elde edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenleri sizin için belirledik.
Haşlama Suyunu Ayırın
Makarna kaynadıktan sonra suyunu dökmek yerine bir bardaklık bir kısmını bir kenara ayırın. Daha sonrasında ayırdığınız bu makarna haşlama suyu ile sos yapabilirsiniz. Sosun lezzeti bu haşlama suyu sayesinde olduğundan çok daha güzel olacaktır.
Makarna Suyuna Tuz Ekleyin
Makarna haşlanırken haşlandığı suyun içerisine bir miktar sıvı yağ ve biraz tuz ekleyebilirsiniz. Tuzlu suda makarna yapmak makarnayı olduğundan çok daha lezzetli bir hale getirecektir. Aynı zamanda tuz makarnanın dağılmasını önleyerek hamurlaşmadan pişmesini sağlar.
Hazır Domates Sosu Kullanmayın
Makarnalara sos hazırlarken hazır paketli sosların yerine doğal olanları tercih ederseniz çok daha güzel bir lezzet elde edersiniz.. hazır domates sosu yerine evde bulunan domateslerden kendiniz bir sos hazırladığınızda Daha lezzetli bir sos elde edebilirsiniz. Ayrıca domates sosunu hazırlarken içerisine bir tutam fesleğen koymak lezzetin tadını çok daha yükseğe çıkaracaktır.
Makarnayı Yıkamayın
Makarna haşlandıktan sonra suyunu süzerken makarnayı yıkamak kıvamını her zaman bozar. Bu yüzden de haşlanmış makarnanın kıvamını bozmamak için yıkamaya gerek olmadan sosunu direkt olarak dökebilirsiniz. Böylelikle daha güzel bir lezzet elde etmiş olursunuz.
Pişme Süresine Özen Gösterin
Makarnanın paketinin üzerinde bulunan pişme süresini her zaman dikkat edin. Doğru pişme süresini kullandığımızda olacaktır. Olduğundan fazla pişirmek makarnayı hamur hale getirebilir. Süresinden daha az sürede pişirmek de daha diri kalmasını sağlar.. bu sebeplerden dolayı paketin üzerinde yazan tam süreyle pişirmek daha doğru olur.
Zeytinyağı Kullanılabilir
Genellikle soslar yapılırken ayçiçek yağı kullansa da eğer zeytinyağı kullanma imkanınız varsa makarnalarda rahatlıkla Tercih edebilirsiniz. Az miktarda zeytinyağı makarnanın lezzetine lezzet katacaktır. Sosu içerisinde de rahatlıkla zeytinyağını Tercih edebilirsiniz.