Havuçlu Portakallı Kek nasıl yapılır? Havuçlu Portakallı Kek tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Havuçlu Portakallı Kek'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Havuçlu Portakallı Kek ise merak konusu oldu. Havuçlu Portakallı Kek nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Havuçlu Portakallı Kek İşte tarifi haberimizde.

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün "Havuçlu Portakallı Kek" yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Havuçlu Portakallı Kek ise merak konusu oldu. Havuçlu Portakallı Kek nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Havuçlu Portakallı Kek İşte tarifi haberimizde.

HAVUÇLU PORTAKALLI KEK NASIL YAPILIR?

HAVUÇLU PORTAKALLI KEK MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tane orta boy havuç
1 tane portakalın kabuğu
1 su bu bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2-2, 5 su bardağı un

HAVUÇLU PORTAKALLI KEK YAPILIŞI

İlk önce yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim direk dolaptan alıp yaparsanız kabarmaz. Sütü ve sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım. Tarçını da ekleyip çırpalım. Daha sonra un kabartma tozu ve vanilyayı eleyelim. En son havuç ceviz portakal kabuğunu ilave edip tahta spatula ile karıştıralım. Margarinle yağlayıp unladığımız kek kalıbına harcımızı boşaltalım. 170 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Üstüne ben benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsledim. Siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun :)

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri