Güzin Abla kimdir? Gerçek adı nedir? Güzin abla ne zaman öldü?

Güzin Abla tecavüze uğradığını açıklayan genç kadına akıl almaz bir cevap verdi. Peki Güzin Abla kimdir? Güzin ablanın gerçek adı nedir? Güzin Abla tecavüze uğrayan kadına ne dedi?

Bir dönem "Güzin Abla Dertlerinizle Başbaşa” adlı kşesi ile genç kızların dert ortağı olan Güzin Abla ölümünden önce sağlık sorunları nedeniyle köşesini kızı Feyza Algan'a bırakmıştı. Feyza Algan bir süredir Hürriyet'teki köşesinde Güzin Abla olarak genç kızların sorularını yanıtlıyor. Peki Güzin Abla kimdir? Gerçek adı nedir? Güzin abla ne zaman öldü? 

TECAVÜZE UĞRAYAN KADINA : BU SANA DERS OLSUN!

'Güzin Abla'nın bir okuyucusuna verdiği yanıt sosyal medyada gündem oldu. Hürriyet gazetesinden Feyza Algan, kendisine gelen sorulara verdiği yanıtlar ile bilinen 'Güzin Abla' köşesinde tecavüze uğradığını anlatan bir kadına, "Bu tür olaylar, genç okurlarıma örnek oluyor, iyi bir ders oluyor. Onlara verebileceğim öğütlerden çok daha fazla işe yarıyor" diye cevap verdİ

İsmini vermek istemeyen bir kadın kadın, 'Güzin Abla'ya "Üniversitede tanıştığım bir gençle arkadaşlık ediyordum. Bir akşam beni arkadaşının evine götürdü. Orada bana içki içirdi ve rızam dışımda benimle beraber oldu. Şimdi ben erkeklere artık nasıl güvenebilirim, söyleyin bana" sorusunu yöneltti.

'RIZAM DIŞINDA BENİMLE BİRLİKTE OLDU'

Algan'ın, Hürriyet'te "Rızam dışında benimle oldu" başlığıyla yayımlanan yazısında buna verdiği yanıt "Bunları benimle paylaştığın için teşekkür ederim sana. Çünkü işte bu tür olaylar, genç okurlarıma örnek oluyor, iyi bir ders oluyor. Onlara verebileceğim öğütlerden çok daha fazla işe yarıyor. Her önünüze çıkan erkeğe hemen güvenmeyin, onu çok iyi tanımadan baş başa kalmayın" oldu.

GÜZİN ABLA KİMDİR? GÜZİN ABLA NASIL VE NE ZAMAN ÖLDÜ?

Güzin Sayar, (1921 İstanbul -16 Temmuz 2006), Güzin Abla isimli köşesi ile ünlü olmuş köşe yazarı.

Gazeteciliğe ilk olarak 1952 yılında Yeni İstanbul Gazetesi'nde mütercim olarak başladı. Havadis, Son Havadis, Akşam, İstanbul Ekspres, Ekspres, Haber, Günaydın ve Hürriyet gazetelerinde çalıştı.

Gazeteciliğe annesinin çalıştığı Yeni İstanbul gazetesinde tercüme yazılar yazarak başladı. 1960’lı yıllarda Son Havadis gazetesinde, “Sorun söyleyelim” adıyla köşe ile insanların sorunlarına eğilmeye yönelik yazılara başladı. Sonraki yıllarda, Akşam, Hür Vatan gibi gazetelerde “Derim ki” adlı köşede yazmaya başladı.

Saklambaç gazetesindeki “Feride” adlı dertleşme köşesinin adını “Güzin Abla Dertlerinizle Başbaşa” olarak değiştirdi. Yazarın “Siyaset Çarkı” ve “Ihlamurlar Altında” adlı iki kitabı da bulunuyor.

1998 yılında sağlık sorunları nedeniyle Güzin Abla köşesini, kızı Feyza Algan'a bıraktı. Güzin Sayar, 16 Temmuz 2006 günü vefat etti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri