Güveçte bıldırcın tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Güveçte bıldırcın Nasıl Yapılır?

Güveçte bıldırcın nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Güveçte bıldırcın Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Güveçte bıldırcın nasıl hazırlanır, Güveçte bıldırcın yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Güveçte bıldırcın için Malzemeler:

orta boy güveç için 8  adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın 125  gr tereyağı 1  adet küçük soğan 2  adet orta boy domates 6  adet yeşil biber 1 dal biberiye 4 diş sarımsak bir fincan elma sirkesi tuz karabiber

Güveçte bıldırcın Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri