Görevden af talebi kabul edildi ne demek? Görevden affını istemek ne demek, nedir?

Bir süre önce Bakan Berat Albayrak'ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden affını istemesiyle bu kavram tekrar gündeme geldi. Peki, Görevden af talebi kabul edildi ne demek? Görevden affını istemek ne demek, nedir? İşte detaylar...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan'ın  ardından Adalet Bakanlığı görevini sürdüren Abdulhamit Gül'ün 'görevden af' talebi kabul edildi. Vatandaşlar bu durumla bağlantılı olarak 'görevden affını istemek' kavramının ne demek olduğunu merak ediyorlar. Bu bağlamda, Görevden af talebi kabul edildi ne demek? Görevden affını istemek ne demek, nedir? Detaylar haberimizde...

GÖREVDEN AFFINI İSTEMEK NE DEMEK, NEDİR?

'Görevden affını istemek' TDK sözlüğünde yer alana göre af; bir suçu, bir kusuru veya bir hatayı bağışlama anlamında kullanılmaktadır.

Görevden affını istemek kavramı, bir kimsenin bulunduğu görevinden ayrılmak istediğini yazılı bir metinle üst makamlara sunmasıdır. Söz konusu kavram, genellikle sağlık sorunları gibi sebeplerden dolayı işini yapamayanların üst makama ilettiği taleptir. 

Bu dilekçe üst makamlardan kabul edilebilir, bazen ise edilmeyebilir. Kısaca görevden af talebi üst makamlar onay verirse uygulanabilir. Kişinin insiyatifi yeterli değildir. 

GÖREVDEN AF TALEBİ KABUL EDİLDİ NE DEMEK?

 Görevden af talebi kabul edildi" demek ise kişinin talebinin uygun bulunduğu ve görevini bırakma isteğinin kabul edildiği anlamını taşımaktadır. 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

İlk yorum yazan siz olun

Ne, Nedir Haberleri