Google'dan efsane çeviri: "Önce İngilizce öğren ayı!"

Google'da ilginç translate şoku yaşanıyor. Translate Google hizmetini kullanıyorsanız çeviri kısmına "Are you disco?" yazarsanız cevap olarak "Önce İngilizce öğren ayı" çıkıyor. Bazı kullanıcılarda bu çeviri çıkmaz iken bazılarında ise sıkıntısız görüntüleniyor.

Google'ın bir İngilizce sorusuna yaptığı çeviri gündeme bomba gibi düştü."Önce İngilizce öğren ayı!" diye tepki gösterdi.

GOOGLE Çeviri'ye İngilizce 'Are you disco?' yazılıp Türkçe karşılığı istendiğinde 'Önce İngilizce öğren ayı' cümlesinin çıkması sosyal medyayı kırdı geçirdi.

NEDEN BU ŞEKİLDE ÇEVİRİYOR?

Google Çeviri'de yapılan çevirilerin bazıları Google tarafından yapılırken bazıları ise internet kullanıcılarının yaptığı önerilerle yapılıyor. Görünen o ki, birçok kullanıcı Cem Yılmaz'ın gösterisinde kullandığı 'Are you disco?' espri cümlesinin bu şekilde gözükmesini istemiş. Topluluk kurallarına göre bir öneri çok sayıda yapıldığında dikkate alınıp yönetimin onayına sunuluyor. Onaylanan çeviri cümleleri kullanıcılara 'onaylı' olarak gözüküyor. Bu şekilde kullanıcıların da çeviriye katkı yapması sağlanmış oluyor.

"ÖNCE İNGİLİZCE ÖĞREN AYI"

İlk kez 28 Nisan 2006’da İngilizce-Arapça çeviriler ile hizmete başlayan Google Çeviri, aradan geçen 11 yıldan uzun sürede tüm dünyada en çok kullanılan çevrimiçi çeviri hizmeti olmayı başarmıştır.Google, aradan geçen bu uzun sürede Google Çeviri’ye sayısız dili dahil etti ve dünyanın herhangi bir ülkesini ziyarete giden turistlerin en büyük yardımcısı oldu. Ayrıca eklenen pek çok özellik ile resimleri ve sesleri de tercüme etme işini üstlendi.

Google Çeviri oldukça popüler ve kaliteli olsa da mükemmel değildir. Çevirideki bazı hatalar kullanıcılar hem şaşırtmayı hem güldürmeyi hem kızdırmayı başarabilmektedir. 

Örneğin İngilizce alanına 'Are you disco' yazıldığında Türkçe çevirisinin 'Önce İngilizce öğren ayı' olduğu görülüyor. Amerika'nın Baton Rouge eyaletinde Southern Üniversitesi'nde eğitim görevlisi olan Osman Kandara'nın dikkat çektiği konu büyük tepki çekti.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Gündem Haberleri