Göçmenlerin yardımına Mehmetçik koştu! Yunanistan'da dövülüp gasp edildikten sonra Türkiye'ye dönmeye zorlandılar

Yunanistan'da dövülerek, paraları alındıktan sonra yasa dışı yollardan Türkiye'ye dönmeye zorlanan göçmenler, Meriç Nehri'nde Edirne'deki sınır personeli tarafından kurtarıldı.

Meriç'te yaşanan insanlık dramına Mehmetçik müdahale etti. Meriç Nehri'ni aşarak Yunanistan'a geçmeye çalışan göçmenlere Yunanistan güvenlik güçlerinin şiddetine maruz kalmıştı. Nehri geçmeyi başaran çoğu göçmen karşı tarafta darp edilerek, paraları alındıktan sonra geri dönmeye zorlanmıştı. Yunanistan'ın dövüp parasını çalarak Türkiye'ye yolladığı göçmenleri Meriç'te Mehmetçik kurtardı.

MERİÇ NEHRİ'NDE KURTARILDILAR

Yunanistan'a geçerken şiddet gören göçmenlerle ilgili Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada Yunanistan tarafından yasa dışı yollarla Türkiye'ye gönderilmeye çalışılan 35 düzensiz göçmenin, Meriç Nehri'nde Edirne'deki sınır personeli tarafından kurtarıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Yunanistan tarafından dövülen, ayakkabı, para ve kimlikleri alınarak aç ve susuz rehin tutulan 35 düzensiz göçmen, yasa dışı yollarla ülkemize gönderilmeye çalışıldı. Meriç Nehri üzerinde tespit edilen göçmenler, Edirne hududundaki personelimiz tarafından kurtarıldı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamalardan edinilen bilgilere göre, düzensiz göçmenler geçiş yaptıktan 18 gün sonra yakalandıklarını, 3 gün nezarethanede tutulduklarını, kendilerine çok kötü davranıldığını, su ve yemek verilmediğini bunun yanı sıra paralarına, telefonlarına ve yanlarındaki her şeye el konulduğunu anlattı.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Dünya Haberleri