Gelinim Mutfakta Zeytinli köfte ve Ispanak püresi tarifi | Zeytinli köfte ve Ispanak püresi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta'da haftanın dördüncü gününde yarışmacılar Zeytinli köfte ve Ispanak püresi yapacak. Yarışma programının izleyicileri de Zeytinli köfte ve Ispanak püresi nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? sorularını aratıyor. Bizler de sizler için programda yer alan Zeytinli köfte ve Ispanak püresi tarifine haberimizde yer verdik.

Kanal D ekranlarında hafta içleri yayımlanan yemek yarışma programı Gelinim Mutfakta'da bugün Zeytinli köfte ve Ispanak püresi yapılıyor. İki ayrı yemeğin malzemeleri ve tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.

ZEYTİNLİ KÖFTE MALZEMELERİ VE TARİFİ

Zeytinli Köfte için malzemeler;

*1 kg dana kıyma
*3 adet iri boy kuru soğan
*2 adet büyük diş sarımsak
*Kekik, pul biber, tuz, karabiber
*Kıvamı çok sert olmayacak şekilde aldığı kadar galeta unu
*1 adet büyük boy yumurta
*1 çay bardağı kaşar
*1 çay bardağı dilim zeytin
*Kızartmak için; un ve sıvı yağ
 

Sosu için;
*2 adet domates
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Yarım limon
*Bir tutam tuz
*2 büyük diş sarımsak
*Bir kase maydanoz

ZEYTİNLİ KÖFTE NASIL YAPILIR?

-1 kg kıymamızın üzerine soğan ve sarımsakları rendeleyip tüm baharatlarını da karıştırdıktan sonra iyice yoğurun.

Baharat ve diğer malzemelerle harmanlanan köfteye en son zeytin dilimleri ve rende kaşarımızı ekliyoruz.

Çok bastırmadan nazikçe karıştırdıktan sonra köfte şekil vermeye hazır hale geliyor. Misket büyüklüğünde yuvarlak ve küçük şekiller verin ve düz bir tepsiye köfteleri dizin.

Bu arada sosu da domatesi rendeleyip kavurduktan sonra diğer malzemeleri de ekleyerek bir taşım kaynatıp hazır hale getirin.

Tepsiye dizilen köfteleri una bulayıp kızgın yağda kızartın. Köfteler ve sos hazır. Sosunu ister yanında bandırarak yiyin isterseniz köftelerin üzerine dökerek yiyin.

ISPANAK PÜRESİ MALZEMELERİ VE TARİFİ

Ispanak Püresi için malzemeler;

*Yarım kilo ıspanak
*1 kaşık yağ
*1 kaşık un
*1 bardak süt
*Tuz ve karabiber

ISPANAK PÜRESİ NASIL YAPILIR?

-Ispanakları temizledikten sonra bol ılık su ile birlikte yıkayın. Yıkanmış ıspanakları bir çay bardağı su ile birlikte haşlanmak üzere kısık ateşe verin.

-Haşlanmış ıspanakların suyu süzüldükten sonra ince bir şekilde doğramak üzere tezgaha alın.

-Geniş bir tencere içerisine yağ ve un koyularak kavurun ve üzerine doğranmış ıspanakları koyarak kavurmaya devam edin. Sonra süt koyularak pişmesini bekleyin.

-Tuz ve karabiber ekleyin ve hazır... 

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri