Gelinim Mutfakta Sebzeli Pilav ve anne köftesi nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Sebzeli Pilav ve anne köftesi yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Sebzeli Pilav ve anne köftesi nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Sebzeli Pilav ve anne köftesi yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı  Sebzeli Pilav ve anne köftesi nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su barağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye (silme)
  • 1 büyük boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

Tereyağlı Sebzeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Pirinçleri tuzlu ılık suda en az yarım saat bekletiyoruz.
  • Sonra rengi iyice beyazlayana kadar bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
  • Tencereye sıvı yağ, şehriyeleri alıp şehriyelerin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak orta ateşte kavuruyoruz.
  • Şehriyeler kavrulunca süzülmüş pirinçleri ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Pirinçler de biraz kavrulunca tereyağını ekliyoruz ve şöyle bir karıştırıp tereyağı erimesini bekliyoruz.
  • Üzerine mısır, önceden haşladığımız havuç ve bezelyeyi ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Tuz ve sıcak suyunu ilave ederek ağzını kapatıp üzeri göz göz olana kadar açık ateşte, daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Daha sonra altını kapatıp üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt ile kapatarak 15 dakika dinlendiriyoruz.
  • Pilavı karıştırdıktan sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

 Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı galeta veya ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı köfte baharatı
  • Tuz

Anne Köftesi Tarifi Yapılışı

  • Derin bir kaba soğan rendelenir.
  • Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz rendelenmiş sarımsak ,baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu eklenir.
  • Güzelce yoğrulur
  • .Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendirilir
  • .Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle sekil verip yapışmaz bir tavada kızartalım.
  • Yanına patates ve biberde kızartıp servis yapabilirsiniz
  • Afiyet olsun :)

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri