Gelinim Mutfakta Gazoz Tatlısı tarifi! Gazoz tatlısı nasıl yapılır?

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Gazoz Tatlıs yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Gazoz Tatlısı tarifi nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Gazoz Tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Gazoz Tatlısı tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Gazoz Tatlıs yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Gazoz Tatlısı tarifi nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Gazoz Tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Gazoz Tatlısı tarifi

GAZOZ TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
Yarım paket yaş maya
1 paket vanilya
Yarım su bardağı gazoz
2,5 su bardağı un
Yarım çay bardağı nişasta

İçi için;

Yarım su bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde hamur malzemelerini homojen kıvama gelene kadar güzelce karıştırın.

Ardından hamuru iki eşit bezeye bölün ve her bir bezeyi biraz nişasta serperek açabildiğiniz kadar ince bir şekilde açın.

Açılan hamurun üzerine bolca sıvı yağ sürün ve sıkı sıkı bir rulo haline getirin. İki parmak genişliğinde kesin ve kestiğiniz ruloları bir ısıya dayanıklı cam tepsiye dik olarak yan yana yerleştirin.

Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırladıktan sonra, ılık bir yere alın ve bu şekilde minimum 1 saat, ideali 2 saat mayalanması için beklemeye alın.

Mayalanan tatlıları 200 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Tatlı pişene kadar şerbetini hazırlayabilirsiniz. Şerbet ve tatlı sıcak olmalı.

Fırından aldığınız hamurların üstüne sıcak şerbeti dökün ve şerbeti tamamen çekip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri