Gelinim Mutfakta Fodula tarifi | Fodula nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan program Gelinim Mutfa'nın bu bölümünde gelinler Fodula yapıyor. Bu lezzeti evinde denemek isteyen seyirciler merakla Fodula nasıl yapılır? Malzemeleri neler? sorularını aratıyor. Biz de sizler için bu soruların cevabına haberimizde yer verdik. İşte Gelinim Mutfakta Fodula tarifi...

Seda Sayan'ın renkli sunumuyla Kanal D ekranlarında yayınlanan Gelinim Mutfakta programında bu bölüm gelinler Fodula tarifini yapmayı deniyor. İzleyiciler merakla tarifi araştırmaya başladılar bile. Biz de sizler için  Fodula nasıl yapılır? Malzemeleri neler? sorularının cevabına haberimizde yer verdik. İşte Gelinim Mutfakta Fodula tarifi...

FODULA MALZEMELERİ

1 adet tam buğday ekmeği(yuvarlak)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
400 gram dana kuşbaşı eti
2 adet havuç(küp doğranmış)
1 su bardağı bezelye
1 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı rezene
1 çay kaşığı anason
2 su bardağı su
2 adet domates(kabukları soyulup, doğranmış)

Üzeri İçin:

3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı adaçayı

FODULA TARİFİ

Bir tencerede sıvı yağ ile soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.

Ardından kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Havuç ve bezelyeleri ekleyip 2 dakika kadar bu şekilde kavurun.

Tuz, rezene, anason, su ve doğranmış domatesleri de ekleyip, suyunu çekene kadar orta ateşte kontrollü olarak pişirin.

Yuvarlak tam buğday ekmeğinin üzerini kapak olacak şekilde kesin ve ekmeğin içini alın.

Suyunu çeken etli karışımı bu ekmeğin içerisine doldurun ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp, ada çayı ile beraber kavurun.

Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz ekmeğin kapağını kapatın ve ada çaylı tereyağını üzerine yayın.

175 derece fırında yaklaşık 15 dakika kadar fırında pişirdikten sonra sevdiklerinizle afiyetle tüketebilirsiniz.

👍 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

Yemek Tarifleri Haberleri